χειροπρακτικη αθηνα No Further a Mystery

Πώς το καταλαβαίνουμε και τι κάνουμε για να το αλλάξουμε

Η Χειροπρακτική μειώνει τις περιπτώσεις ανάγκης εισαγωγής του ασθενούς σε νοσοκομείο, μειώνει τη χρονική περίοδο νοσηλείας και παρέχει τη δυνατότητα σε περισσότερους ασθενείς να αντιμετωπιστούν, χωρίς να διακόψουν την εργασία τους. Έτσι μειώνονται αισθητά οι δαπάνες για την υγεία (κυρίως λόγω μειωμένης χρήσης νοσοκομειακών κλινών), τα εξωνοσοκομειακά έξοδα, τα ασφάλιστρα για τους ιδιωτικούς ασφαλιζόμενους, οι κοινωνικές παροχές, αλλά το κυριότερο, μειώνονται για τις παραγωγικές δυνάμεις οι ώρες που χάνονται λόγω παρατεταμένης νοσοκομειακής περίθαλψης, απουσίας από την εργασία και χαμηλής παραγωγικότητας στους χώρους εργασίας.

Η αρθρική δυσλειτουργία προκαλεί, ακόμα, διαταραχή της ομαλής κυκλοφοριας των νευρικών ερεθισμάτων από και προς την άρθρωση, και περιορίζει την ικανότητα του σώματος για αυτορρύθμιση και αυτό-ίαση.

Που κρύβεται λοιπόν το μυστικό της; Χάρη στην ιδιαιτερότητα των πελμάτων να δέχονται χιλιάδες νευρικές απολήξεις και να συνδέονται ως εκ τούτου με όλους τους ιστούς του σώματος, και μέσα από ειδικούς χειρισμούς σε αυτά να ενεργοποιείται όλος ο οργανισμός, καθώς αυτός αντανακλάται-καθρεφτίζεται επακριβώς στα πέλματα.

Οστεοπαθητική – τι είναι; - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων

“Η συμβουλή μου είναι η εξής: απευθυνθείτε σε μελή του Συλλόγου Οστεοπαθητικής και αξιολογήστε τα λεγόμενα του οποιουδήποτε θεραπευτή επισκεφτείτε.

Ακόμη και η click here επιφανειακή, χαλαρωτική μάλαξη (τεχνικές όπως οι ολισθήσεις και οι μαλακτικές θωπείες) έχει βοηθήσει άτομα με ισχιαλγία. 

Ασκώ τη ρεφλεξοθεραπεία, τη μάλαξη και το Βελονισμό. Επίσης ασχολούμαι με τη Διατροφή και τα βότανα.

Υπάρχει κάποιος τρόπος με τον οποίο μπορεί κάποιος να αναγνωρίσει ότι ο οστεοπαθητικός που τον θεραπεύει κάνει λάθος πρακτικές;

Αν θέλουμε να γίνουμε ακόμα πιο συγκεκριμένοι, και να εστιάσουμε την προσοχή μας σε ένα έλαιο που έχει μελετηθεί συστηματικά από επιστήμονες για τα οφέλη του, θα πρέπει να καταλήξουμε στην λεβάντα.

Δίδαξε στην Κύπρο το μάθημα της Κινέζικης Βοτανοθεραπείας και επίσης καθοδήγησε βιωματικά σεμινάρια στη Λάρνακα και τη Λευκωσία.

Ελευθερία Μαντζώρου, καθηγήτρια μάλαξης και φυτοθεραπείας

“Κάτι άλλο (που έχει ενδιαφέρον) είναι το πόσος κόσμος θα επισκεφτεί κάποιο οστεοπαθητικό ή χειροπράκτη ως τελευταία λύση, κυρίως λόγω απελπισίας ή αναποτελεσματικότητας άλλων ειδικοτήτων να βοηθήσουν στο πρόβλημα τους.

Αντίστοιχες αντανακλαστικές περιοχές είναι το πρόσωπο, τα αυτιά, και οι παλάμες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *